Komfortzóna és a gátlások leküzdése
2015. július 28. írta: taktikai.önvédelem

Komfortzóna és a gátlások leküzdése

when-our-comfort-zone-becomes-a-danger-zone.png

Az emberek többsége szeret a megszokott kis keretei között élni az életét, még ha tudja is, hogy sokszor unalmas. Sokan tartunk az újdonságoktól és a változásoktól, hiszen a korábban megszokott kényelemet és biztonságérzetet kell felcserélnünk valami bizonytalanra. Ezért van az, hogy nem mersz beadni egy pályázatot egy új melóhelyre, félsz megszólítani egy csinos lányt, nem mész el egy új tanfolyamra, mert egyszerűen be vagy tojva az új helyzettől.

Szögezzük le, szükségünk van a kihívásokra, mert csak így tudunk fejlődni minden téren.

Otthonról egy gép előtt ülve, nem lehet erősíteni az önbizalmadat, tesztelni a tudásodat, falakat döngetned. Nézzük milyen módon tudod tágítani a komfortzónád, ha önvédelemre adod a fejed.

Írd meg az első bejelentkező e-mailt!

Tudom sokaknak ez viccesnek hangzik, pedig nem az. Vannak akiknek az is problémát jelent, hogy idegenekkel kapcsolatot teremtsenek, nem hogy egy teljesen új “félelmetes” közeggel.

Vegyél egy mély levegőt, aztán írd meg azt az űzit, meglátod senki nem fogja leharapni a fejed, sőt tárt karokkal fognak fogadni!

Elég a kifogásokból, igenis menj el az első Taktikai önvédelmi edzésedre!

Tudom az e-mail elment, a válasz visszajött, időpont ledumálva. Ebben a pillanatban jön elő az a fránya kisördög, aki azt duruzsolja a füledbe, hogy ne menj sehova, inkább tolj be egy tábla csokit, vagy valami hasonlót. Na, itt kell erősnek lenned, mert ilyen tanácsoktól még Te sem érsz el magasabb célokat.

Ha már belekezdtél, csináld is végig, ne foglalkozz az ellendrukkerekkel!

Lazíts, most már nincs visszaút!

Itt fog az első meglepetés érni, mindenki kedves és segítőkész lesz. A következő benyomás ami érni fog, a nyitott, laza légkör. Szerintünk a humor nagyban segít lebontani a gátakat.

Told végig az edzést legjobb tudásod szerint, és legyél büszke, hogy rést ütöttél  gátjaid falán!

Pár jó tanács, hogy könnyebben vedd az akadályokat az edzésen és az életben is.

  • Hagyd otthon az EGO-dat, semmi szükség rá, hogy te legyél a csapat “Okoskája”!
  • Legyél befogadó, és add át magad a tanulásnak, ezzel csak jól járhatsz.
  • Adj bele minden apait és anyait! Ne a nehézségekre, hanem a nyereségre koncentrálj!

Élvezd a bátorságod gyümölcsét, Te megtetted amiről más csak dumálni mer!

A bejegyzés trackback címe:

https://taktikaionvedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr647658916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása